Hoppa till sidans innehåll

Tävlingspolicy


Policy för GRRC:s tävlingsverksamhet

 Bakgrund

2012 inleddes en tävlingssatsning för att öka antalet tävlande i föreningen. Pengar avsattes i budgeten till detta och en extern tränare togs in. I satsningen ingick även att alla tävlande skulle få en tävlingsjacka dels för att våra tävlande skulle synas väl och marknadsföra föreningen på tävlingar, dels för att marknadsföra tävlingsverksamheten inom klubben. Föreningen satsade även på läger och tjej- och killträningar för att inspirera och utveckla de tävlande. Vid satsningens start fanns främst verksamhet inom bugg och den inriktade sig därför på den disciplinen. Tävlingssatsningen bedöms som lyckad idag då antalet tävlande inom bugg ökat kraftigt. Utvecklingen av tävlingsverksamheten har även lett till att antalet tävlande ökat inom andra discipliner.

 

Satsningen har också lett till tävlingsmässiga framgångar. Föreningens dansare har tagit ett flertal placeringar både inom de högre klasserna på N-tävlingar och på R-tävlingar och är numera andra största förening i landet när man ser till antalet tävlande.

 

Föreningens tävlande och lagledare har genom ett positivt och trevligt förhållningssätt fått ett gott rykte hos tävlingsledare och inom tävlingsverksamheten i Sverige i stort. Tack vare detta har vi dels fått tillgång till välrenommerade tränare, dels fått i uppdrag att arrangera både GP-tävlingar och SM 2019.

 

Styrelsen är ytterst ansvarig för klubbens tävlingsverksamhet. De utser en tävlingskommitté som på uppdrag av styrelsen jobbar i enlighet med klubbens stadgar för att utveckla och underhålla tävlingsverksamheten. Tävlingskommittén föreslår bland annat en budget för tävlingsverksamheten som styrelsen sedan beslutar om.

 

Tävlingskommittén består idag av representanter från samtliga av klubbens discipliner. Föreningen arbetar för att alla tävlande, oavsett ålder, disciplin eller klass ska känna sig välkomna i tävlingsverksamheten.

 

Mål för tävlingsverksamheten

Enligt klubbens stadgar utgår vi från idrottsrörelsens verksamhetsidé. Vi skiljer i enlighet med deras riktlinjer på prestationsinriktad tävlingsidrott och hälsoinriktad bredd- och motionsidrott. Tävlingsträningen skiljer sig därför på några punkter från kursverksamheten.

 

Inom kursverksamheten finns instruktörsledda kurser enligt fastslagna kursplaner. Inom tävlingsverksamheten bygger träningen dels på handledning av tränare med fokus på olika typer av tävlingsteknik, dels på egen träning under stort eget ansvar.

 

 

Regler för tävlande

För att få delta i ledarledd tävlingsträning krävs att man gått samtliga steg i disciplinen inom kursverksamheten.

 

Tävlande måste även lösa tävlingslicens och delta i minst två tävlingar per termin för att få ta del av föreningens satsningar på tävlande.

 

Föreningens medlemmar kan även välja att inte delta i tävlingsträningen men ändå lösa en tävlingslicens och tävla för GRRC.

 

Samtliga tävlande för GRRC ska följa DSF:s antidopningsregler.

 

Uppdaterad: 04 APR 2019 13:20 Skribent: Lasse Borbos
E-post: Adressen Gömd

Kommande styrelsemöten:

18 maj

22 juni


Har du frågor eller punkter som styrelsen bör ta upp på sitt nästkommande styrelsemöte. Maila: This is a mailto link

 


 

logo webshop

sunder

dansskor

Postadress:
Gävle Rockin Rollin Club - Danssport
Kaserngatan 107
80282 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link